Sabtu, Oktober 30, 2010

Salam ceria dan salam muhibbah..
memandangkan hari ni cuti tetapi esok da keje..
jadi dengan kesempatan yang ada..
pergi lah Kip Mart Tampoi..
dengan harga barang basah macam ayam..ikan .,...sayur
dijual dengan harga yang begitu berpatutan..
tiada apa yang istimewa..
cuma hari ni dapat kenal bahan terbaru yang boleh menyebabkan..
asam pedas kita akan menjadi lebih sedap...
Gambar di atas adalah halba..
baru kenal..ooo..
kalau nak sedap asam pedas kita,letakkan sedikit halba semasa menumis lada kering..
letakkan sikit halba dan tumis lada boh sehingga pecah minyak..
maka fungsi halba ni menaikkan bau dan seterusnya menaikkan selera..
(trimas kpd cik saiful atas resepi tersebut)

agak pelik juga semasa membeli..
org india tersebut mengerutkan dahi..(kantoi x kenal halba tu ap)
apapun sedikit tips yang boleh dikongsi dalam ilmu masakan..



Tiada ulasan:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin